BENALMADENA

Is gelegen tussen MALAGA en MARBELLA.
BENALMADENA is van oudsher een vissersdorpje met nog een oude stadskern.

BENALMADENA-PUEBLO

Is de oude stadskern.
Een van de gezellige en knusse witte dorpjes.
Leuke straatjes, pleintjes en restaurants.

PUERTO MARINA

Is een van de mooiste jachthavens in Benalmadena aan de Middellandse Zee met 1000 ligplaatsen en is een aantal malen beoordeeld als mooiste jachthaven van Europa.
De jachthaven is in volledig Moorse stijl aangelegd.
De boulevard is het gehele jaar gezellig druk, mede dankzij de leuke winkeltjes en de diverse soorten restaurants.

BENALMADENA COSTA

Aan de kust ligt BENALMADENA-COSTA voorzien van een gezellige en eindeloze 
boulevard met gezellige terrasjes, restaurants en winkeltjes. 

ARROYO DE LA MIEL

10 minuten met de auto vanaf ons appartement.
Arroyo is een plaats met een gezellig uitgaansplein, hier wordt ook de wekelijkse markt (op vrijdag) gehouden. Tevens is het DE uitgaansplek voor de Spanjaarden zelf, lekker eten, een aanrader om eens een kijkje te gaan nemen.
Rondom het plein zijn ook weer veel gezellige winkeltjes te vinden.
Veel restaurants, tapas bars.

COSTA DEL SOL

 
Wordt ook wel
Costa del Golfgenoemd.
Binnen een straal van 20 km rondom Benalmadena liggen ongeveer een 30-tal golfbanen, varierend van 9 holes tot 36 holes.
Deze streek heeft van alles te bieden zoals:
strand, zee, fantastische uitzichten, prachtig achterland met historische steden, luxe restaurants, jachthavens, en tophotels, 4 en 5 sterrencategorie.

De gemiddelde jaartemperatuur in Benalmadena is 22 graden.
Dankzij de geografische ligging aan de baai van MALAGA en onder aan de bergketen van de SIERRA DE MIJAS die de streek beschermt tegen de koude zowel als tegen de meeste droge en hete noordenwinden, de beruchte terrales, geniet zij een benijdenswaardig microklimaat met zachte temperaturen gedurende het hele jaar.
De gemiddelde winter temperatuur bedraagt tussen de 18 en 20 graden.
Van de 365 dagen per jaar schijnt de zon er 325

MALAGA

De 2000 jaar oude provincie hoofd- en havenstad MALAGA ligt op ongeveer 20 km afstand van het appartement.
MALAGA is een grote stad met 600.000 inwoners en heeft nog een prachtige oude binnenstad.
MALAGA is eenvoudig bereikbaar met de trein. Opstappen op het station in Arroyo de la Miel.

MARBELLA

De jetset-stad, ligt op ongeveer 25 km afstand van BENALMADENA en is te bereiken via een fraaie kustweg of de snelweg die op 5 minuten vanaf het appartement ligt.

VOOR DE KIDS

GRANADA

In het zuiden van Spanje, omringd door de Sierra Nevada, ligt Granada.
Wandelend door de stad kom je de prachtigste plekken tegen, zoals de oude Moorse wijk Albaicin, een vrolijk doolhof van witte huizen, straatjes en trappen.
Vanuit deze wijk heb je een prachtig uitzicht op het Alhambra. Dit betoverende Arabische paleis is het beste te bezichtigen in de vroege ochtend, wanneer er weinig bezoekers zijn. Je zult beslist onder de indruk raken van de verregaande subtiliteit van de bouwstijl en de sprookjesachtige sfeer. Maar al zijn er in Granada volop sporen van de geschiedenis te vinden, je zult ook merken dat Granada een stad van deze tijd is, vol leven, eigentijdse winkeltjes en barretjes.
Het is bovendien een van de best bekende universiteitssteden van Spanje. De stad ligt gunstig ten opzichte van andere bezienswaardige steden zoals Sevilla en Cordoba. Vanuit Granada is het een uur rijden naar de kust.

SKIEEN IN DE SIERRA NEVADA

Op slechts 2,5 uur rijden vanaf ons appartement ligt het skigebied van de Sierra Nevada.

De Sierra Nevada is een uitermate geschikt skigebied voor zowel beginnende als gevorderde skiers. Brede pistes om het skien onder de knie te krijgen, maar ook gevorderde pistes en een snowboardparadijs.Vanuit Sierra Nevada heeft u bij mooi weer vanaf de Veleta (op ca. 3300 m. hoogte) een magnifique uitzicht over de Middellandse Zee en Afrika! Sierra Nevada beschikt ook over sneeuwkanonnen die ervoor zorgen dat u hier nog tot laat in het seizoen kunt skien. U kunt ook een dagje in Granada gaan winkelen of sightseeing, op slechts een half uur van het skigebied.

 

WANDELEN IN DE ALPUJARRAS

Aan de zuidflank van de Sierra Nevada in Spanje ligt één van de mooiste streken van Andalusië : de Alpujarras. Dit prachtige landschap met zijn vruchtbare dalen, indrukwekkende bergen en witte dorpjes is het ideale terrein voor een vakantie in een rustige en authentiek omgeving.
http://www.de5van.nl/Alpujarra/wandelenroutes-alpujarra.aspx

Deel deze pagina